Over hello risk

samenwerken aan riskmanagement

Waarom hello risk?

Oké, eerst die naam hello risk even uitleggen. Ik ben ervan overtuigd dat risico’s niet eng zijn. Risico’s stellen ons juist vaak in staat om boven ons zelf uit te stijgen. Riskmanagement betekent niet dat je stopt met risico’s nemen, juist niet. Riskmanagement leert je om te onderscheiden of iets je dichter bij je doelt brengt, of je er juist van weg houdt. Je zult mij dus nooit horen zeggen; neem geen risico meer. Juist niet! Kom maar op met die risico’s , het zou net zo goed een mooie kans kunnen zijn.

Het begin!

Ondernemen zit in mijn bloed. Niet dat ik al vanaf de schoolbanken allerlei handeltjes heb opgezet, maar bij iedere baan die ik had, zocht ik de grenzen op van wat ik in een functie kon of mocht doen en presenteerde ik mij als Gert-Peter. Ik ben niet de adviseur die komt uit naam van…………. nee, je Handshakedoet zaken met mij, en wel Gert-Peter! Wie mijn boterham op dat moment betaalde was niet zo relevant omdat je erop mag vertrouwen dat ik je zaken goed regel en oplever wat je verwacht en waar je voor betaalt hebt. Ik heb mij dus altijd al opgesteld als ondernemer en dat zorgde er ook voor dat ik vol passie en met overtuiging met nieuwe klanten in gesprek kon komen. Een aantal bedrijven uit de begintijd van mijn carrière volgen mij nog steeds en zijn eigenlijk mijn ambassadeurs geworden.

Hoe ik werk!

Ik hoor van ondernemers vaak terug dat jullie mijn aanpak erg waarderen. ChecklistIk stel mij niet op als de specialist die wel even komt vertellen waar alle risico’s zitten en waarom het bij jullie altijd fout gaat. Juist niet. De kennis over je bedrijf ligt vaak op de werkvloer en daar haal ik mijn input vandaan om jullie uitdagingen op te kunnen lossen. Of het nu gaat om het implementeren van een riskmanagement programma, een bedrijfscontinuïteitsplan of de implementatie van de AVG. Mijn werkwijze blijft in de basis gelijk. Ik betrek vanaf de start van een opdracht de werkvloer bij mijn projecten en op die manier zorg ik al voor draagvlak. Hierdoor is er in een later stadium geen weerstand als de nodige veranderingen doorgevoerd moeten worden. Dat betekent, kortere doorlooptijden van programma’s en een gemotiveerde werkvloer die zich gehoord voelt. Meer hierover kun je lezen op https://hellorisk.nl/onzewerkwijze

Mijn opleiding!

Op mijn 18e ben ik direct na mijn MBO-opleiding gaan werken en heb met veel plezier bij allerlei verzekeringskantoren of verzekeraars gewerkt. Kennis is naast kunde in mijn werkveld heel belangrijk, vandaar dat ik door de jaren heen de nodige opleidingen heb gevolgd en behaald. In 2008 en 2009 heb ik o.a. mijn HBO Management, Economie en Recht gehaald en ook het diploma Register Risico Manager op mijn naam geschreven. Om in verzekeringsland te mogen werken is het tegenwoordig verplicht om permanent actueel te blijven, ook die papieren heb ik op orde.

De laatste tijd heb ik mij verdiept in een nieuw werkgebied, de AVG. Ieder bedrijf in Nederland heeft met deze wet te maken. Het is daarnaast één van de weinige wetten die ik ken waarin bedrijven verplicht worden om risicomanagement te gebruiken om privacy risico’s van hun klanten of opdrachtgevers te beschermen. Een mooiere combinatie kan ik mij eigenlijk niet voorstellen.

CIPP/e
CIPP/e

Inmiddels heb ik het internationaal erkende diploma CIPP/e van het IAPP behaald. Ik mag mij nu ook Certified Information Privacy Professional noemen. Een hele mond vol, maar ik luister ook nog gewoon naar Gert-Peter hoor.

Zullen we een afspraak maken?

Wil je weten welk voordeel mijn aanpak voor jouw bedrijf betekent?

Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend gesprek (online of offline)