Het idee voor Hello risk

Het idee voor Hello risk

Het idee voor Hello risk is al van een paar jaar geleden. Ik nam deel aan een workshop over nachtfotografie. Waarschijnlijk door de sfeer of geïnspireerd door mijn medecursisten ontstond het idee om voor mijzelf te beginnen. Zoals wel vaker met een goed idee, het verdwijnt door de waan van de dag ergens in een la. In die la lag mijn idee stof te vergaren en te wachten tot het eindelijk de aandacht kreeg die het verdiende.

Los van de verzekeringsmarkt

In liep dus al veel langer rond met het idee om riskmanagement als aparte dienstverlening aan ondernemers aan te bieden. Bij een aantal recente werkgevers heb ik geprobeerd dit vorm te geven. Afhankelijk van waar ik op dat moment werkte kreeg ik ruimte, of juist niet, om te experimenteren met riskmanagement.

2 jaar geleden heb ik een eerste grote stap gezet op weg naar het definitief vormgeven van mijn plan. Ik heb mijn vaste baan opgezegd. Voor een Amsterdams verzekeringskantoor heb ik een bedrijf opgezet , puur gericht op riskmanagement. Uiteindelijk bleek dat ook deze opdrachtgever de stap naar puur risk management advies te groot vond. Inmiddels was ik, weliswaar in loondienst, twee jaar lang ondernemer geweest en één ding was zeker. Nooit meer terug naar een loondienstverband.

Na goed overleg met het thuisfront heb ik de stap gezet en ben ik 23 maart 2020 gestart met mijn eigen onderneming Hello risk. Riskmanagement zoals het bedoeld is. Simpel, eenvoudig, in dienst van de opdrachtgever. Mijn uitgangspunt is altijd dat om te kunnen bepalen of iets een risico is, je eerst moet weten welk doel je wilt beschermen.